Spaning från Luddes presskonferens på Augusta

Även om världsrankingen kanske är mindre tillförlitlig än någonsin tidigare så talar den ändå ett tydligt språk. När Ludvig Åberg peggar upp på Augusta National så gör han det som nummer 9 på listan och hans framfart det senaste året är ett givet samtalsämne när världens medier spekulerar i vem som ska dra på sig den gröna kavajen på söndag.
Ingen debutant har vunnit sedan Fuzzy Zoeller 1979, men ödmjukheten och lugnet svensken utstrålade under sin presskonferens inför tävlingen på Augusta National lovar trots allt gott.

LÄS MER: “En ny favoritspelare och tävlingar som sticker ut”

Det var några specifika svar som kändes väldigt Ludvig Åbergska när svensken bänkade sig för att besvara mediekårens frågor i Augusta Nationals så spektakulära mediecenter.
24-åringen från Eslöv hade visserligen lyckats bita sönder läppen en aning – vilket skulle kunna ses som ett nervositetstecken, men hans närvaro kändes ändå väldigt självklar när han förklarade varför Masters vuxit fram till att vara den största tävlingen även i Sverige.
Av de fyra majortävlingarna, vilken var det du ville vinna och som du föreställde dig att du puttade för när du stod där på övningsgreen som junior?
– Denna, Masters, utan tvekan.
Varför?
– En av anledningarna är att det är den första på året, och våren står runt hörnet. Tävlingen kickstartar april efter en kall vinter, banorna öppnar och man är otroligt sugen på att spela golf, och så är ju Augusta en så speciell plats. Så det är många ingredienser som gör att man vill vara en del av Masters.
Berätta hur man ser på Masters i ditt hemland, Sverige.
– Det är en speciell vecka och en speciell tävling. Jag har många minnen från när jag tittade på tävlingen som ung, och man var alltid sugen på att gå ut och spela efter att ha tittat.
– Det är en känsla jag har än i dag och som jag hoppas jag aldrig kommer förlora.

För mig är det en kärleksförklaring till golfen och en typ av svar som är lätta att sympatisera med.
Och lite kul är det också att mentorn Peter Hansons eskapader på Augusta satt sina etsat sig i minnet.
– Året som jag har starkast minnen ifrån var 2012 när Peter spelade i ledarbollen. Jag kände ju inte honom på den tiden, men det är ganska coolt att jag lärt känna honom väldigt väl de senaste åren, och han har ju en hel del läckra stories att berätta, sa Åberg och berättade hur Hanson hjälp honom både med närspel och förberedelser inför tävlingen.

En bra uppladdning som kan bädda för framgång.

Men så var det ju det där med att ingen debutant vunnit sedan Fuzzy Zeoller. Dock bör Åbergs attityd inge hopp till förväntansfulla svenskar.
– Det är klart att det är lite annorlunda under en major. Oavsett om man gillar det eller ej så är det en större tävling, och viben är lite annorlunda. Jag är med om det för första gången och jag är okej med de känslorna, och är att det är en speciellt jämfört med en vanlig tävling.
– Det är så klart coolt att se alla världens bästa spelare samlas, och det är ju precis det här jag vill vara med om.

Ödmjukt. Jordnära. Och väldigt mycket Ludvig Åberg.

Se Luddes presskonferens nedan. Dela gärna dina tankar i kommentarsfältet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait