Costa Navarino prisat som världens bästa golfdestination

I november drar vi dit med Svenska Golfmagasinets läsare.
Därför var nyheten om att grekiska Costa Navarino under veckans World Golf Awards i Abu Dhabi prisats som världens bästa golfdestination extra glädjande.

Utöver att vara bästa destination prisades Costa Navarino även för sitt hållbarhetsarbete då man vann utmärkelsen “Best Eco-Friendly Golf Facility”. En del av hållbarhetsarbetet ligger i att de reducerat andelen gräsytor som behöver bevattning, samt att de tillsammans med WWF Greece jobbar för att minimera användandet av plast. Sedan detta arbete inleddes 2019 har de reducerat plastkonsumtionen med 38 procent. Utöver detta har destinationen också minskat koldioxidutsläppen med 80 procent.

“Sticker ut bland världens golfdestinationer”

Costa Navarino ligger i västra Grekland, en kort bilfärd från Kalamatas flygplats. Inom 13 kilometer hittar du fyra golfbanor designade av José María Olazábal (2), Robert Trent Jones Jr och Bernhard Langer. Här finns också fyra 5-stjärniga hotell och en uppsjö restauranger och vackra stränder.
Chris Frost, Verkställande direktör på World Golf Awards:
– Costa Navarino sticker ut bland världens golfdestinationer. I Europa finns det inget som är jämförbart, och de här utmärkelserna är ett välförtjänt erkännande av deras långsiktiga satsning på att bli en av världens främsta golfdestinationer samtidigt som de har hållbarheten i första rum.

David Ashington, nytillträdd Generaldirektör på Costa Navarino, var den som mottog priserna under galamiddagen i Abu Dhabi:
– Alla vi som jobbar eller har jobbat på Costa Navarino är otroligt stolta, och vi är fast beslutna om att fortsätta att erbjuda faciliteter och service i världsklass samtidigt som vi hjälper spelet växa världen över.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait