Solheim-bloggen Torsdag: Perfekt uppgift för Maja och Linn

FINCA CORTESIN. Precis som väntat spelar Maja Stark och Linn Grant tillsammans när Solheim Cup inleds på fredagen.
Extra coolt är att de svenska debutanterna är först ut för sitt lag i en match mot amerikanska fixstjärnorna Lexi Thompson och Megan Khang.

Jag fick chansen att följa de båda 23-åringarna under några hål av torsdagens träningsrunda, och de båda såg minst sagt taggade ut.
Över vatten skickade Linn upp utslaget på green på första hålet – som är en par fyra.
Och när de spelade tillsammans med fransyskan Celine Boutier och Georgia Hall blev det också allt tydligare hur imponerande svenskornas ballstriking är. Boutiers ballspeed förde tankarna till seniorgolfen man ser på hemmaklubben varje tisdagsförmiddag jämfört med Grant och Stark!

En uppgift som passar dem perfekt – klart sedan ett år tillbaka

På tal om första tee. Arrangören har lyckats skapa en otroligt läcker inramning här med en stor läktare längs med högersidan, vilket alltså kommer vara rakt framför nosen på spelarna när de slår ut. Det går alltså inte att undvika publiktrycket.
Här har det varit bra tryck redan tisdag-torsdag, men detta är givetvis inget mot vad som väntar…
Samtidigt är också ettan som hål ett riktigt make or break-hål där det både kommer drivas green och plaskas i det vattenhinder som vaktar hela vänstersidan.
En härligt nervkittlande inledning på tävlingen!

Just det. Under torsdagens presskonferens berättade Suzann Pettersen att hon haft svenskornas namn nedskrivna som första par sedan ett år tillbaka.
Det säger en del om hur mycket hon litar på dem.

Det finns också en hel del symbolik i att svenskorna går först av, alla och att de spelar med varandra.
Viljan att anta utmaningar finns i det DNA landslagscoach Fredrik Wetterstrand och company inpräntat i hela den generation svenska spelare som de senaste åren firat så stora framgångar.
Även om de är olika individer och hanterar läget på olika sätt så är detta en uppgift som passar dem perfekt!

Vi ska inte heller glömma bort Hans Larsson, som coachat både Linn och Maja, men också Ludvig Åberg på Riksidrottsgymnasiet. Något går uppenbarligen rätt till i Helsingborg…

När det kommer till motståndarparet så blir det intressant att följa Lexi Thompson, som hyllats av sina amerikanska kaptener för sitt spel under inspelsdagarna. Men samtidigt vet vi att hennes form under säsongen varit minst sagt miserabel, så det finns anledning att tro att komplimangerna också är ett försök att lyfta Thompsons självförtroende.
Att sätta henne först, i en match som kan sätta prägel på hela Solheim kan bara tolkas på två sätt. Antingen så litar de på Lexi, eller så hoppas de ansvaret ska trigga igång henne.

Anna Nordqvist matchas mot USA:s starkaste par

Tredje och sista svenska att pegga upp under morgonens foursome är Anna Nordqvist, som parats ihop med irländskan Leona Maguire. De möter världstrean Nelly Korda och Allisen Corpuz, som vann US Open tidigare i år.
Anna verkar ser ut att trivas som spelade vicekapten och eldade tillsammans med Suzann Pettersen på publiken ganska rejält under torsdagens träningsspel. Kan de skapa samma vibbar i morgon har de så klart en chans, men jag ser i alla fall Anna och Leona som underdogs gentemot USA:s sannolikt starkaste “pairing”.

Avslutningsvis en liten rapport från banan, Finca Cortesin, som många av er säkerligen besökt. Resorten är en av Costa del Sols mest hyllade, både för sin layout (ritad av Cabell B. Robinson), skick och allt runtomkring.
Vyerna är spektakulära. Skicket enastående. Helt otroliga spelytor!
Som tävlingsbana är den dock aningen meckig att ta sig runt. Den är rejält kuperad och transportsträckorna mellan hålen är stundtals långa. Även spelarna kommer få det svettigt, vilket Caroline Hedwall bekräftade under tisdagens presskonferens.
– Det är en tuff promenad för alla, speciellt för våra caddies.

Nedan kan du se hela presskonferensen med Maja, Linn och Caroline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait